27 maj 2018
14:45

IF Brommapojkarna 3

Referat: IF Brommapojkarna 7 - IF Brommapojkarna 3

”Derbymatch” mot BP7 (vilket är BP4) på ett oerhört varmt Åkeshovs BP. Matchen startar i ett högt tempo där BP7 har lite mer boll. Vi står allt som oftast rätt i försvarsspelet och backlinjen med John i spetsen fångar upp de flesta djupledsbollarna. Dock kommer BP7 till några avslut där det farligaste var ett skott av Oscar som smiter precis utanför Samuels vänstra stolpe. Vi sticker upp några gånger men kommer inte till några farliga avslut. Giganternas kamp på det centrala mittfältet mellan Alvin och Castro. Det var kul att se….(allt gnäll på domaren var dock inte lika kul att höra).
I andra halvlek lyfter vi upp spelet. Abbe, Alvin och Adam är framme och hugger och skapar lite oreda i deras försvar. Mitt i halvleken samarbetar Alvin och Adam bra och Adam kommer till skott som Emil räddar. Bollen hamnar dock bakom honom och Adam hinner dit före backarna och sätter dit 1-0 till oss. Vi fortsätter kämpa på bra men flera spelare blir småskadade (Victor Y, Viktor N och Einar) vilket gör att vi inte kunde ha 9 hela spelare på plan. BP7 trycker tillbaka oss i jakten på en kvittering men flera gånger hinner John dit med en fot och får undan bollen. Med några minuter kvar får BP7 en vänsterhörna som går mot första stolpen. Adam ska rensa bort bollen men får felträff och bollen går bakåt och tar i underkant på ribban och det blir kalabalik mitt framför vårat mål men till slut får Samuel händerna på bollen. Matchen slutar 1-0 till oss.

Det var en jämn och hård match där BP7 hade lite mer boll men där vi stod rätt och jobbade hårt. Hela laget ska ha en eloge för kämpainsatsen men två spelare stack ut lite extra:
John med ett bländande försvarsspel och Alvin med ett oerhört arbete på mittfältet där han många gånger plockade bort Castro så att han inte fick dominera. Även ett stort TACK till Samuel som gjorde en fin insats i målet.